ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

Libamáj sütése szeletben

2012.10.02., 7:52|Utolsó módosítás:2012. 10. 02., 8:40|

A libamáj bizony vékony hártyák közé szorított zsír, aminek van az a kellemetlen tulajdonsága, hogy elolvad, mire elkészül. Hogyan pirítsuk meg ügyesen?

Forrás: Táfelspicc

A titok a tempó és a hőmérséklet. A harmadik titok pedig a bizalom, mert a libamájat nem kell agyonsütni, csak éppen odakapatni, ez a tulajdonsága annyiban egyezik meg a többi májjal, hogy míg azok megkeményednek az agyonsütéstől, ez szétfolyik.

A májat megtisztítom az erektől. Tisztítás után igyekszem visszaformázni, összenyomkodom, és újra berakom a hűtőszekrénybe egy órára. Kiveszem, egy centiméter vastag szeleteket vágok belőle. A serpenyőt a legmagasabb fokozaton, szárazon durván felmelegítem. Ebbe dobom a szeleteket, pontosan 30 másodperc után megfordítom őket, majd még 30 másodpercig pirítom, kikapkodom, sózom, és tálalom. A serpenyőben maradt zsírt tunkolom, majdnem jobb, mint maga a máj, esküszöm.

Címlapsztori»

Forrás: Dreamstime A tíz legjobb magyar bor nyárra Még a legmegrögzöttebb vörösborosok sem képesek a nyári hőségben alkohol- és tanninbombákat inni, ezért olyan könnyű borokat kerestünk a tavalyi évjáratból, amelyek ...
    Forrás: Dreamstime A tíz legjobb magyar bor nyárra Még a legmegrögzöttebb vörösborosok sem képesek a nyári hőségben alkohol- és tanninbombákat inni, ezért olyan könnyű borokat kerestünk a tavalyi évjáratból, amelyek ...
    Forrás: Dreamstime A tíz legjobb magyar bor nyárra Még a legmegrögzöttebb vörösborosok sem képesek a nyári hőségben alkohol- és tanninbombákat inni, ezért olyan könnyű borokat kerestünk a tavalyi évjáratból, amelyek ...
    Forrás: Nagy Bence Ez Magyarország legjobb halászleve Egy jó halászléért érdemes utazni, pláne annak, aki az ország legjobb halászlevevét szeretné megkóstolni. Az sem mindegy, hogy a Rév csárda megkapta a Gault & Millau ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Izgalmas titkok az erdő mélyén Ha május, akkor géva! Kevés olyan izgalmas dolgot adhat ilyenkor az erdő, mint a sárga-narancssárga taplógomba, amely annak ellenére, hogy bizarr színű, kesernyés szagú, ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Krokodilhúst ettünk a zuhogó esőben Kevés szomorúbb látvány van az esőbe burkolózó gasztrofesztiválnál. A maroknyi vendég a tócsákat kerülgeti, majd sebesen behúzódik a féltetők alá - tekintetükön látszik, ...
    Forrás: MTI/H. Szabó Sándor Angol találmány, mégis hungarikum Masszívan tartja magát a közhiedelem, hogy a szódát Jedlik Ányos találta fel. Ez nagyon jól hangzik, de sajnos nem igaz. Nézzük, mi az igazság szikvízügyben!
    Forrás: Táfelspicc Kilenc étkezési tipp a rák ellen Kigyógyult a rákból, és állítja, hogy a szabályok betartásával ez másoknak is sikerülhet: Toral Shah rákkutató-biológus és lelkes gasztroblogger összeszedte a megelőzés ...
    Forrás: Zwack Unicum: a család és ami mögötte van Kedvesek, közvetlenek és lazák. Zwack Sándor és Izabella első látásra olyan elegánsak, mint a brit uralkodói család olaszos kiadása, de olyan egyszerűséggel említik, ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A paprikás csirke rajongóinak ez fájni fog! Felejtsék el, amit a paprikás csirkéről eddig tudtak. Kis időre ne foglalkozzanak a tapasztalataikkal, meg se próbálják felidézni a nagymama főztjét: ezek most nagyon ...

Hirdetés

hirdetés

Ajánlat

Ajánlat

Ajánlat

Ajánlat