Süllőfüstölés olajoshordóban

halfust
Vágólapra másolva!
A melegen füstölt hal varázsa tagadhatatlan, íze felülmúlhatatlan. Az alábbi tippek Felső Barnabás halászlépápától származnak, fogadják meg, füstöljenek úgy halat, mintha nem lenne holnap.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Az első lépés a fogas beirdalása, a képen szépen látszik, hogyan kell kinéznie.

A halakat fejüknél fogva egy kisebb (kb. 30/80 cm) olajoshordó-szerűségbe rakja, ahol a halak a törzsüknél is rögzítve vannak két helyen, hogy ne törjenek szét. 13-15 percig tüzel a hordó alatt, a hordóban pár szál fűzfával, ez adja a füstöt. A módszer azért praktikusabb a fektetett meleg füstölésnél, mert a hal nem ragad le. A fedő egy lyukacsos fa, a hal így nem párolódik, hanem füstölődik.

Forrás: Táfelspicc

Forrás: Táfelspicc