Magyar hal, perui trükk

törpeharcsa tatár
Vágólapra másolva!
Egy darab törpeharcsa elég szegényes zsákmány, de ha csak ez akadt horogra, nem fogjuk kidobni, sőt, bebizonyítottuk, öt deka húsból is lehet mit készíteni.
Vágólapra másolva!
A törpeharcsa Forrás: Táfelspicc

A nagy ötlet a ceviche volt, mert a horgász - Szily Laci bácsi - szerint a törpe fűszeres húsa nagyon jó alapanyaga lehet ennek a kifejezetten édeskés karakterű tengeri halakhoz kitalált fogásnak. Igaza lett.

A bajok ott kezdődtek, hogy a cevichébe bizony filé kell, a törpeharcsa pedig pici. De ez ne tántorítson el senkit a törpeharcsa-cevichétől.

A hal hasát éles késsel felbontom. Forrás: Táfelspicc
Kiszedem, ami benne van. Ha akad ikra -nekünk akadt- azt is felhasználom, mert finom. Forrás: Táfelspicc
Levágom a fejét. Forrás: Táfelspicc
A hátán a gerinc mentén hosszú mozdulatokkal lefejtem a húst a gerincről és a bordákról. Forrás: [origo]
Így néz ki közelről. Forrás: Táfelspicc
A kinyert filét bőrrel lefelé lerakom, és egy éles késsel végighúzva lefejtem róla a filét. Forrás: Táfelspicc
Voilá! Forrás: Táfelspicc

A filét feldarabolva készülhet a ceviche, a pontos receptet itt találják.

Az élményről Laci bácsi itt írt, a cevichékről, eredetükről és ennél sokkal hagyományosabb receptekről pedig a linken olvashat még többet.

A végeredmény. Kicsi, de a miénk. Forrás: Táfelspicc