Pite forma nélkül

2013.07.25. 10:20

Borzasztóan egyszerű trükköt mutatunk, ha nincs kéznél még egy hőálló salátástál vagy mélytányér sem, de ott áll egy kiló finom erdei gyümölcs romlásra készen.

A piteformák egyrészt drágák, másrészt nincsenek mindig kéznél. Aki nem hajt a város legcsinosabb, kicsipkézett szélű pitéjére, nyugodtan megbízhat a tésztában, tartani fog. Kör alakú pite, kézzel, magában, teljesen kezdőknek is!

A tészta egyszerű: 20 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5 evőkanál jéghideg víz és 1 csipet só kell hozzá, ezeket alaposan összegyúrom, majd a hűtőben pihentetem fél órát.

Forrás: Táfelspicc

A labdává formázott tésztához még sodrófa sem kell, a lisztezett felületen elég ujjal egycentis vastagságú körré nyomkodni.

Forrás: Origo

A közepébe megy 1/2 kg erdei gyümölcs, 3 evőkanál cukor és 4 evőkanál dara keveréke. Jó magasan kell púpozni, elsőre rengetegnek tűnik, de sütés közben majd sok vizet veszít, és összeesik.

Forrás: Origo

A tészta szélén kihagyott 4-5 centit a gyümölcshalomra hajtogatom. Ha több eszem van, már eleve az egészet a sütőlemezre helyezett sütőpapíron csinálom, önök így tegyenek.

Forrás: Origo

200 fokra előmelegített sütőben sütöm 40 percig, ha nagyon pirulna, lefedem alufóliával.

Forrás: Táfelspicc