Pite forma nélkül

ribizlis torta
Vágólapra másolva!
Borzasztóan egyszerű trükköt mutatunk, ha nincs kéznél még egy hőálló salátástál vagy mélytányér sem, de ott áll egy kiló finom erdei gyümölcs romlásra készen.
Vágólapra másolva!

A piteformák egyrészt drágák, másrészt nincsenek mindig kéznél. Aki nem hajt a város legcsinosabb, kicsipkézett szélű pitéjére, nyugodtan megbízhat a tésztában, tartani fog. Kör alakú pite, kézzel, magában, teljesen kezdőknek is!

A tészta egyszerű: 20 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5 evőkanál jéghideg víz és 1 csipet só kell hozzá, ezeket alaposan összegyúrom, majd a hűtőben pihentetem fél órát. Forrás: Táfelspicc
A labdává formázott tésztához még sodrófa sem kell, a lisztezett felületen elég ujjal egycentis vastagságú körré nyomkodni. Forrás: Origo
A közepébe megy 1/2 kg erdei gyümölcs, 3 evőkanál cukor és 4 evőkanál dara keveréke. Jó magasan kell púpozni, elsőre rengetegnek tűnik, de sütés közben majd sok vizet veszít, és összeesik. Forrás: Origo
A tészta szélén kihagyott 4-5 centit a gyümölcshalomra hajtogatom. Ha több eszem van, már eleve az egészet a sütőlemezre helyezett sütőpapíron csinálom, önök így tegyenek. Forrás: Origo
200 fokra előmelegített sütőben sütöm 40 percig, ha nagyon pirulna, lefedem alufóliával. Forrás: Táfelspicc