Unatkozik? Süssön formatortát!

kígyó torta címlapkép
Vágólapra másolva!
A giccstorták elkészítéséhez egy kis kézügyesség és bátorság kell, nem pénz. Kalandra fel! Képeink egy otthon, elsőre összerakott kígyót mutatnak be, semmi profi cukrászműhelykedés.
Vágólapra másolva!
Az alap egy kerek formában sütött brownie. Mivel nem készítettünk ilyen tortát előtte, a legkönnyebben formázható, legstrapabíróbb alapot kerestük. Recept itt. A munkát az alap teljes kihűlése után kezdtük meg. Forrás: Táfelspicc
A kakaóscsigára vájt kígyó nyakát a kivágott tésztából formáztuk. A felületet kiegyenlítő máz több rétedben került fel, és nutellával kikevert kókuszzsírból (10%) és kakaóporból (10%) készült. Forrás: Táfelspicc

Három rétegben került fel a krém (a kikevert krémet és a tortát is többször visszahűtöttük a hűtőben, hogy kemény legyen és formázható). Itt már nem néz ki reménytelenül. Forrás: Táfelspicc

Bőre fondant lesz. Az ajándékozott utálja a marcipánt, de azzal is készíthetik. A téglát készen vettük, és porcukrozott felületen nyújtottuk 2-3 mm vastagra. Forrás: Táfelspicc

A fondant, mint egy lepel borítja az alapot. A mélyedésekbe nyomkodva szakadhat, ott kézben felpuhított fondant-sallerekkel javítható. Forrás: Táfelspicc

A találkozásoknál késsel óvatosan lehet éleket készíteni. Forrás: Táfelspicc

A fej simára görgetett fondantlabdából készül. Forrás: Táfelspicc

A farok elvékonyodó hengerré görgetett fondant. A bőrt késsel finoman bekarcolva készült a kígyóbőr pikkelyes felülete. Forrás: Táfelspicc

Az alkoholoban oldható élelmiszerfestékből készült egy töményebb -sötétebb- és egy hígabb -világosabb-. A barna szín alkoholban oldott kakaópor. Forrás: Táfelspicc
A festéshez a farkát lehajtottuk. A színezéshez érdemes letölteni egy fotót adott kígyófajtáról és másolni. Forrás: Táfelspicc

V-O-I-L-Á Forrás: Táfelspicc