Magyar fejlesztők Simonyi új cégében

A Microsofttól nemrég távozott alapítótag, Charles Simonyi új vállalatának szoftverfejlesztő tevékenységében két magyarországi szervezet is részt vesz.

Az Intentional Software Corporation (ISC) szoftverfejlesztő tevékenységében két magyarországi szervezet, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a NETvisor Kft. munkatársai is részt vesznek - jelentette be az amerikai társaság egyik társalapítója, Charles Simonyi a cég budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ISC-t augusztus elején hozták létre új szoftverek fejlesztésére. A vállalat elnök-vezérigazgatója Charles Simonyi, aki a Microsoft alapításában is részt vett, nemrégi távozásakor pedig a világhírű cég vezető szoftvermérnöke volt. Simonyi elmondta, hogy az első évben világszinten 20 dolgozót alkalmaznak, s e létszám durván felét magyar munkatársak képezik majd.

Az első egy-két év feladata az, hogy megteremtsék a bővülés alapját. Az ISC fejlesztésekben résztvevő magyarok minden munkát itt végeznek majd, hiszen a cél az, hogy egy többközpontú szoftverfejlesztő vállalatot hozzanak létre világszinten. Az egyetem munkatársai részben kutatómunkát végeznek majd a technológiai fejlesztéshez, részben pedig közvetlenül is részt vesznek az új rendszerek, illetve szoftverek kidolgozásában.

A NETvisor munkatársai kifejezetten a szoftverfejlesztést támogatják majd. A kft. amerikai csúcstechnológiájú cégek megoldásait, szoftvereit integrálja Magyarországon, s ezért jelentős szoftverfejlesztő kapacitással rendelkezik.