Új fixvonalas SMS-eszközök a Microcomtól

Már hagyományos telefonvonalakon is hozzáférhető a mobiltelefóniából ismert szöveges üzenetküldés, az SMS. Ehhez kapcsolódóan a Microcom most új termékekkel jelentkezett.

A hagyományos adatkommunikációs eszközök mellett a Fincom International - a Microcom termékek gyártója és közép-kelet-európai forgalmazója - a szélesebb felhasználói rétegek számára is elérhető fixvonalas SMS szolgáltatás igénybevételére alkalmas eszközökkel jelent meg a magyar piacon.

A Fincom International decemberben a magyar piacon is bevezeti Microcom PhoneBuddy termékcsaládot, amely a fixvonalas SMS eszközök legújabb generációjához tartozik. A klasszikus formájú, ám SMS küldésre alkalmas telefonkészülékek mellett a termékcsalád egyik tagja a PhoneBuddy Expert mely az eddig mobiltelefonoknál megszokott lehetőséget biztosít (telefonkönyv, nem fogadott hívások megjelenítése, SMS küldése és fogadása) és hosszú szöveges üzenetek (480 karakter) továbbítására alkalmas. A PhoneBuddy Expert hagyományos telefonhoz csatlakoztatható, nagy méretű grafikus LCD kijelzővel és írógép-billentyűzettel ellátott készülék, amellyel az üzenetek írása egyszerűbb és gyorsabb, mint telefonbillentyűzettel. A készülék a szöveges üzeneteket a nemzetközi távközlésben elfogadott ETSI szabvány alapján továbbítja, így a Matáv hálózatához is tökéletesen illeszkedik - áll a Fincom közleményében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK