Letöltés: két véres és két békés küzdelem

Vágólapra másolva!
Mi lett volna, ha 1989-ben kitör a harmadik világháború? Mi lenne, ha az egész Föld lakhatatlanná válna egy meteor becsapódása miatt? Vagy mi lenne, ha a magyarok nyernék a focivébét? Ezeket az elképzelt helyzeteket is átélheti letölthető játékainkban.
Vágólapra másolva!

Mostani összeállításunkban négy olyan játékot kínálunk letöltésre, amelyek mindegyikének valamilyen küzdelem áll a középpontjában. Kettő elképzelt háborúkat dolgoz fel, egy a világ egyik legnagyobb szabású, füves pályán zajló összecsapását, a negyedik pedig egy vicces kis autóverseny.

Egy elképzelt múlt: World in Conflict (demó)

Forrás: CD Projekt
Támadnak a szovjetek

A megjelenés előtt álló játék története 1989-ben kezdődik, amikor a Szovjetúnió a további egyezkedés helyett megtámadja az USA és a NATO többi országának csapatait Európában. A játékos egy látványos, 3D-s környezetben irányíthatja a háborúzó felek egységeit valós időben, amelyek mind a valóságnak megfelelő fegyverarzenállal küzdenek egymás ellen.

A küzdelem során fontos a megfelelő taktika kiválasztása, amely az egyes fegyvernemeknek megfelelően váltakozik. A hasonló stílusú játékokkal ellentétben a World in Conflictban nem kell nyersanyagokat kitermelni vagy bázist építeni, így csak a harcra kell koncentrálni. A letölthető demó szólóban is végigvihető, de multiplayer opciót is kínál.

Teljes játék ingyen: Command & Conquer Gold

Forrás: [origo]
Balhé a tibérium-mezőn

Idén tizenkét éve, hogy megjelent az első Command & Conquer játék, amely azóta sorozattá nőtte ki magát, és minden idők egyik legnagyobb sikere lett a valós idejű stratégiai játékok között. Eme jeles alkalomból a szoftver kiadója úgy döntött: ingyenesen letölthetővé teszi a legendás szoftvert.

A sci-fi környezetben játszódó játék története szerint egy, a Földbe csapódó meteor kiirtja a lakosság nagy részét, és lakhatatlan pusztasággá változtatja a bolygót, megfertőzve azt a tibérium nevű ásvánnyal, amely az emberre ugyan ártalmas, de rendkívül értékes nyersanyagforrás. A túlélők között pusztító háború tör ki a tibériumért: játékos a "jó" oldalon álló, humánus célokért is küzdő GDI, vagy a "rossz" oldalon álló, minden cselfogást és brutalitást bevető NOD oldalán játszhatja végig a küzdelmet.

Élethű foci a képernyőn: Fifa 08 (próbaverzió)

Forrás: [origo]
New York csapatánál a labda

Az Electronic Arts népszerű fociprogramját talán nem kell bemutatni a virtuális sportok kedvelőinek. A fejlesztők már a tavalyi változatban is nagyon újítottak a grafikán, így idén a játékmenetre koncentráltak: fejlesztettek az irányításon, az ellenfelek mesterséges intelligenciáján, és új játékmódot is vittek a szoftverbe.

Az idei kiadásban már nem csak csapatokat lehet irányítani, hanem a "Be a pro" üzemmódban egyetlen játékos bőrébe lehet belebújni a pályán egy teljes idény során. Ami a csapatjátékot illeti, saját formációk kidolgozására és részletesebb edzésekre, menedzsmentre van lehetőség, mint korábban.

Egy kis őrjöngés jópofa veteránokkal: Mad Rally (demó)

Forrás: [origo]
Warszavák egymás ellen

Negyedik játékunk igazán könnyed kikapcsolódást kínál a fenti három hosszú, izzasztó küzdelmei után. A lengyel fejlesztésű Mad Rallyban a jó ötven évvel ezelőtt megkonstruált Warszava márkájú modelleket hajthatjuk meg egy kicsit, amelyekre az idősebbek talán még emlékeznek is az utcákról. A játékban hét autó és négyféle játékmód közül lehet választani, külső és belső nézeteket is kínál, és változtathatók az időjárási viszonyok, a kezelést pedig igen leegyszerűsítették a fejlesztők.