Új webes eszközök a Windows Live-ban

Vágólapra másolva!
A Microsoft új webes eszközöket is bemutatott be internetes alkalmazáscsomagjának most megjelent változatában: az új Messenger mellett van benne fotóalbum, képszerkesztő, univerzális levelező és szövegszerkesztő bloggereknek.
Vágólapra másolva!

A november 7-én bemutatott Windows Live csomag egy sor webes szolgáltatásból és a hozzájuk elérést biztosító letölthető kliensprogramból áll. Ezek közül a legismertebb a Messenger üzenetküldő, amelynek legújabb változata is most jött ki.

A Microsoft webes levelezőszolgáltatását érinti viszont a legnagyobb újítás, mivel a leánykori nevén Hotmailnek nevezett Live Mailben akár több különböző postafiókhoz tartozó levelezést is kezelni lehet ugyanúgy, mint a számítógépre telepített Outlookban.

A Windows Live Writer nevű szövegszerkesztő is nyitott alkalmazás, amelyet blogíráshoz fejlesztettek ki úgy, hogy a fontosabb blogszolgáltatók rendszereivel használható legyen. A bejegyzések írása és a szöveg formázása mellett képeket is be lehet vele szúrni a dokumentumokba, és azt a Windows Live Spaces mellett fel lehet tölteni akár Wordpress, akár Live Journal alatt vezetett blogokba.

A Windows Live Photo Gallery alatt nem csak rendezgetni, hanem szerkeszteni is lehet a képeket, és a szoftvercsomag a webes megosztás mellet az e-mailben való továbbküldéshez is kínál szerkesztési opciókat. A Windows Live-hoz tartozó alkalmazásokat egyszerre, egy csomagban lehet letölteni, és létezik mobiltelefonos változatuk is.