Itthon is kínál másolásvédelem nélküli zenéket az EMI

Vágólapra másolva!
Másolásvédelem nélkül érhető el immár Magyarországon is az EMI Music zenei katalógusának jelentős része, a Média Park Kft. és az EMI Music Hungary közös megállapodásának köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A zenei életben hatalmas szenzációként tálalták Londonban az EMI Music - Apple megállapodást, amelyet kilenc hónappal követett a magyarországi bejelentés. A digitális jogvédelem (Digital Rights Management, DRM) nélküli zenei tartalmak előnye, hogy bármely eszközön, platformfüggetlenül lejátszhatók és nem szükséges hallgatásukhoz speciális technológiát ismerő eszköz.

Ily módon szabadon másolhatók a legálisan megvásárolt zenék - saját használatra - mobiltelefonra, számítógépre, vagy mp3 lejátszóra és kiváló minőségben meghallgathatók - derül ki a Média Park Kft. közleményéből. A másolásvédelem az illegális terjesztés visszaszorítása mellett a vásárlókat is korlátok közé szorította, mert nem másolhatták át szabadon a legálisan beszerzett számokat más hordozókra

Az EMI Music nemzetközi gyakorlatának megfelelően a DRM-mentes zeneszámok valamelyest drágábbak, mint a másolásvédelemmel ellátott verziók, ugyanakkor a teljes zenei CD-k letöltése egy árban van a korlátozott formátumúakéval. Elsőként a Vodafone Live! mobilportál mp3Station szolgáltatásában férhetnek hozzá kedvenc zenéikhez az érdeklődők, amelyek között megtalálható például a Queen, Robbie Williams, Kylie Minogue, a Spice Girls, illetve a magyar előadók közül a Hooligans és Gáspár Laci.