Panorámafotókat képernyővédőnek

Vágólapra másolva!
Nemcsak a PC-n lévő panorámaképeket lehet megnyitni vele, de azokból akár képernyővédőt vagy videofájlt is lehet készíttetni az ingyenes WPanorama programmal.
Vágólapra másolva!

Panorámaképek megjelenítésére szakosodott a WPanorama nézegetőprogram, amely - e területen - annyival tud többet az általános célú képnézegetőknél (mint amilyen például az IrfanView vagy a FastStone Image Viewer), hogy a fotókat az általunk beállított sebességgel mozgathatja jobbra- balra vagy fel-le. Mi több, felismeri a 360 fokos panorámaképeket, és ezeket körbe-körbe mozgatja.

Mivel az is beállítható, hogy egyszerre nagyobb lépésekben mozgassa a képet, egymás mellé illesztett fotókból akár egyszerűbb diavetítéseket is készíthetünk vele. Természetesen ki is kapcsolhatjuk az automatikus görgetést. Ilyenkor a képet a nyílgombok nyomogatásával, a mini "scrollbar" vagy a kép húzásával mozgathatjuk.

Amennyiben nem teljes, azaz 360 fokos panorámaképet töltünk be, megadhatjuk azt is a WPanoramának, hogy a fotó mögé illessze be az eredeti tükörképét, és így hozzon létre mégiscsak teljes(nek tűnő) kört a töredékből. Érdekes szolgáltatása a programnak, hogy a panorámaképekből tömörítetlen AVI-videókat is létre tud hozni.

A WPanorama tulajdonképpen két részből áll: a telepítés után hordozható futtatható programból és egy képernyővédőből. Ez utóbbinál megadható, hogy mely panorámaképe(ke)t vagy mely vetítéseket jelenítse meg, egy-egy kép mennyi ideig legyen a képernyőn, azokat milyen sebességgel mozgassa stb.

Forrás: [origo]


A készítő honlapjáról hétszáz panorámaképet és kis diavetítést tölthetünk le - amelyek egy része nemcsak képernyőre optimalizált, hanem akár jó minőségű nyomatok készítésére is alkalmas, nagy méretben is hozzáférhető.

(PCWorld)