Ballmer szerint jön a PC-forradalom

Vágólapra másolva!
Az ötödik számítógépes forradalom előtt áll a világ, ez az átalakulás pedig forradalmasíthatja a tudományt is - mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hétfőn Hannoverben, a világ legnagyobb információtechnológiai és telekommunikációs kiállítása, a CeBIT megnyitóján.
Vágólapra másolva!

Steve Ballmer szerint az ötödik forradalmat egyebek mellett az erősebb számítógépek, az adattárolás növekedése, a természetes emberi kommunikációra épülő számítógépes környezet kialakulása és a kivetítő-technológia fejlődése jellemzi majd. A Microsoft vezérigazgatója úgy véli, az egyik legjelentősebb elem az új forradalomban az lesz, hogy a számítógépek megtanulják a felhasználók szokásait, azokhoz alkalmazkodnak majd. Emellett univerziálódnak a különböző eszközök, és a számos jelszó és felhasználónév helyett egyetlen digitális azonosítással mindent elérhetnek majd az emberek - tette hozzá.

Forrás: [origo]
Ballmer a CeBIT-en

Angela Merkel német kancellár szerint az ötödik számítógépes forradalom talán tovább fog tartani, mint az előzőek. Beszédében kiemelte: egy olyan világban élünk, amelyben a társadalmi változások legfontosabb motorja az információtechnológia. Az Európai Uniónak pedig harcolnia kell azért, hogy az emberek továbbra is nyitottak maradjanak az új technológiák iránt - húzta alá.

Németország is csak az IT-vel és a telekommunikációval őrizheti meg versenyképességét. Ugyanakkor a transzatlanti kapcsolatok is fontosak, hiszen csak így őrizhető meg a tisztességes verseny az ágazatban - tette hozzá. Nicolas Sarkozy francia elnök szerint biztosnak kell lenni abban, hogy a technológiai fejlődés az emberiség javát szolgálja. A technológia ugyanis egy dolog, a nagyobb problémát a tartalom jelenti - fűzte hozzá beszédében.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke beszédében hangsúlyozta: az európai gazdaság motorja az információtechnológia, az EU GDP-jének öt-hat százalékát az IT adja. Az információtechnológia a záloga a lisszaboni stratégiának is. Ez a stratégia működik, és már konkrét eredményeket is fel lehet mutatni, hiszen Európa jobb helyzetben van, mint 2-3 éve - tette hozzá. Az Európai Bizottság tíz nap múlva további stratégiai lépéseket terjeszt elő a versenyképesség és információtechnológia tekintetében. Az ajánlások között szerepel az oktatásba történő további befektetés, az üzleti környezet fejlesztése és a szélessávú internet elterjedésének növelése. Ezzel párhuzamosan erősíteni kell a nemzeti szabályzókat az infokommunikációban és rugalmasabb frekvenciaszabályozásra is szükség van.

Az információtechnológia egyik legnagyobb feladata a közeljövőben az energiafelhasználás csökkentése - tette hozzá. A CeBIT a világ legnagyobb digitális IT és telekommunikációs kiállítása és vására. Az eseményt 1986 óta rendezik meg a németországi Hannoverben. A kiállításon az idén több mint tíz magyar cég vesz részt. A bemutatott termékek között lesz a magyar ADSL-hosszabbító, aminek segítségével akár tíz kilométeres távolság is lehet az elosztó és a felhasználó között.