A Spiderwick krónikák nyereményjátékunk nyertesei

Vágólapra másolva!
Kisorsoltuk húsvéti nyereményjátékunk nyerteseit: egyik szerencsés olvasónk A Spiderwick krónikák öt kötetét, egy másikuk pedig PC-s játékváltozatát viheti haza.
Vágólapra másolva!

Lezárult nyereményjátékunk, melyre a múlt héten a mozikba került A Spiderwick krónikák című gyermekkönyv-sorozattal kapcsolatban feltett kérdésünkre beküldött válasszal lehetett pályázni. A téma aktualitását az adja, hogy a múlt hét végén volt a regényekből készült film, illetve a moziváltozat sztoriján alapuló játékszoftver premierje.

Kérdésünk a következő volt:

A Grace-család ikerpárja közül melyik fiú csendes, visszahúzódó típus?
a, Jared Grace
b, Simon Grace

A helyes válasz a B, vagyis Simon Grace, melyet többek közt a Wikipedia szócikkéből lehetett kivadászni. Játékunkra hetven megfejtés érkezett, melyek közül a Random.org véletlenszám-generátorát segítségül hívva választottuk ki a két nyertest. Az ifjúsági regény öt kötetével Smidné Resku Anikó, záhonyi olvasónk, a játékprogrammal pedig Torgyik Andrea nevű olvasónk gazdagodik Dunakesziről.

Minden egyes pályázónknak köszönjük a részvételt, nyerteseinknek gratulálunk!

Forrás: [origo]
A Spiderwick krónikák játékváltozatának honlapja

Mi az A Spiderwick krónikák?

A Spiderwick krónikák (The Spiderwick Chronicles) egy népszerű gyerekkönyv-sorozat, amelynek története szerint a Grace család a soha nem alvó New Yorkból egy ódon brit házba költözik. A két teljességgel eltérő habitusú ikerfiút, Jaredet és Simont és nővérüket, Mallory-t egyedül neveli édesanyjuk, s a dédnagybácsi, Arthur Spiderwick egykori házában nem sokkal a beköltözést követően mindenféle megmagyarázhatatlan eseménynek, rejtélynek lesznek tanúi napi rendszerességgel. Ezekről természetesen kiderül, hogy egy láthatatlan világban élő lények ténykedésének eredményei.

A Spiderwick krónikák PC-s játékváltozata magyar felirattal jelenik meg idehaza. A programban a három testvér, Jared, Simon és Mallory Grace bőrébe egyaránt belebújhat a játékos, a megoldandó feladatok során mindegyik karakter más-más speciális képességére van szükség.

Míg az első percekben az ódon házat kell bejárni, a kölykök hamarosan felfedezik a dédnagybácsi, Arthur Spiderwick "Manók Könyve, útmutató a bennünket körülvevő fantasztikus világról" című, varázslattal átitatott könyvet, mely egy láthatatlan világ csodálatos és veszélyes mágikus teremtményeiről szól, s a történet szálai később az épületet körülölelő birtokra, majd a közeli erdőre is kiterjednek, ahol már koboldok hordáival is meg kell küzdeni, akik Harry Potter világától eltérően itt nem túl barátságos lények.

Nevezési feltételek

A kérdés megválaszolásához egyebek mellett a Wikipediát ajánljuk olvasóink figyelmébe. A Spiderwick krónikák könyveket a Ciceró Könyvstúdió, a játékot pedig a CD Projekt ajánlotta fel, a játékban sem a fenti két cég, sem pedig az [origo] Zrt. munkatársai nem vehetnek részt. egy pályázótól egy megfejtést fogadunk el, s kérjük, az üzenetbe írják bele nevüket és postacímüket is. A válaszokat 2008. március 25-án 24 óráig várjuk olvasóinktól, eredményhirdetésre 26-án, szerdán kerítünk sort. A nyereményeket belföldön tudjuk elpostázni a nyerteseknek, külföldi pályázóinktól azt kérjük, csak akkor küldjenek be megfejtést, ha így is meg tudják oldani az átvételt.