Hat ciki sztori a számítástechnikából

Vágólapra másolva!
A számítástechnika történelme rengeteg kellemetlen és kínos pillanatot tartalmaz. Ezek között szemezgetünk összeállításunkban.
Vágólapra másolva!

Bill Gates és a kékhalál

A Windows 95 sokkal jobban sikerült, mint a Windows 3.1, de se tudása, se stabilitása nem volt a legjobb. A Microsoft ígérete szerint a Windows 98 sokkal jobb lesz ezen a téren, ezt demonstrálta Bill Gates is az 1998-as Comdex kiállításon...

A Majomsrác megőrül

Vajon mi vehet rá egy multimilliárdos cégvezetőt - aki történetesen a Microsoft vezére, Steve Ballmer - arra, hogy így táncoljon egy 2001-es céges gyűlésen? Túl sok stressz? Talán egy különös szektához csatlakozott? Soha nem tudjuk meg.

A hangfelismerés problémái

Bill Gates egyszer azt mondta, hogy valamikor a jövőben a hangvezérlés teljesen egyenrangú lesz a billentyűzeten bevitt parancsokkal. Úgy tűnik, hogy ez még igen messze van... Ez a technológia talán soha nem tűnt fel rosszabb színben, mint egy 2006-os előadáson, ahol a Vista beszéd-felismerő képességeit szerették volna bemutatni.

Könnyedén feltört pornószűrő
Könnyű belátni, hogy jó dolog gyermekeinket megvédeni az internet irányából érkező olyan nemkívánatos dolgokkal szemben, mint például a pornográfia. Éppen ezért ki hibáztatná az ausztrál kormányt, amikor egy ilyen rendszert szeretett volna kifejleszteni és a szülők kezébe adni. A probléma az, hogy a szoftver elkészítése 84 millió dollárjába került az adófizetőknek és augusztusi megjelenése után Tom Wood egy 16 éves melbourne-i srác 30 perc alatt kijátszotta.

Forrás: CBC radio

A riporter túl sokat mutat meg magából

A TechTV riportere, Cat Schwartz 2003-ban megkért egy fotóst, hogy készítsen róla pár pikáns felvételt - természetesen magánhasználatra. A képek igen jól sikerültek, a hölgy levágta róla a "kellemetlen" részleteket és kirakta a blogjára. Azt azonban nem tudta, hogy a fényképezőgép a fotó melletti meta-adatokban a eredeti felvétel nézőképét is eltárolja. Ehhez a képszerkesztő programok nem nyúlnak, így ezek a kép vágása után is ott maradtak - a hölgy akaratán kívül, saját magáról rakott fel félmeztelen képeket a webre.

Forrás: pcworld.hu

Az iPhone megöli a fákat

Az iPhone rövid történelme már most tartogat több kellemetlen esetet, de a legkínosabb kétségkívül nem is az Apple-val, hanem az AT&T telefontársasággal kapcsolatos. A cég rendkívül részletes számlákat küld ügyfeleinek, ennek köszönhetően néhány felhasználó augusztusban több tucat - vagy extrém esetben, több száz oldalas számlát kapott. A mellékelt videóban a hölgy éppen a 300 oldalas iPhone számláját nézegeti (amit egy dobozban kapott meg).