Huszonkét kilós mobiltelefon Kínából

Vágólapra másolva!
22 kilós mobiltelefont konstruált egy kínai férfi, amivel szeretne bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe a legnagyobb működőképes mobiltelefon kategóriában.
Vágólapra másolva!

A csaknem 1 méter magas készülék a férfi "normális" mobiljának pontos mása, csak éppen 620-szor nagyobb kivitelben. A készülék sajtóbemutatóján újságírók tesztelték a telefont és igazolták, hogy valóban működik, mind beszélni, mint üzenetet küldeni lehet vele.

A telefon legújabb generációs, beépített kamerája van és internetcsatlakozója. Nagy előnye, hogy egészen tömzsi ujjúaknak sem okozhat gondot a megfelelő billentyűk nyomkodása, melyek tenyérnyiek, és vaksiak is jól kibetűzhetik az SMS-eket, mivel a telefon képernyője vetekszik egy tévéével. Hátránya viszont, hogy a mobil nem igazán mobil, és nem csupán azért, mert igen jó erőben kell lenni cipeléséhez, és mert nemigen van akkora zseb, amelyben elférne meg marok, amelybe passzolna.

Megalkotója nem tudott megfelelő akkumulátort építeni hozzá, ezért csakis elektromos hálózatról működik, így villanyvezetékes a készülék.

A telefon fél év alatt készült el, a férfinak besegített apja is. A zsinórhoz kötöttségen kívül vibráló hívásjelző funkció sincs benne, de talán nem is baj, mivel a monstrum rezgése kisebbfajta földrengéssel is felérne - adta hírül a City News című kínai lap. A telefonról ezen az oldalon lehet képet is megnézni.