Narnia-domain miatt pereskednek

Vágólapra másolva!
Szellemi tulajdonjogi vitába keveredett egy skót házaspár a népszerű Narnia-sorozat szerzőjének hagyatékát kezelő vállalattal, mert két éve megvették a Narnia.mobi tartománynevet, amelyről nem hajlandók lemondani.
Vágólapra másolva!

Richard és Gillian Saville-Smith még 2006-ban vásárolta meg a nevet 70 fontért a Fasthosts internetes regisztrációs vállalattól. Az egyedi email-címet a szülők meglepetésnek szánták 10 éves kisfiuk születésnapjára, amely egybeesik majd a Narnia krónikái - Caspian herceg című Walt Disney-produkció nagy-britanniai bemutatójával.

A Narnia-sorozat szerzőjének, C. S. Lewisnak a hagyatékát kezelő vállalat először felkérte az edinburgh-i családot, hogy mondjon le a tartománynévről. A szülők azonban erre nem voltak hajlandók, így a cég jogi útra terelte a vitát, és terjedelmes panaszt nyújtott be a család ellen a svájci székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezeténél (WIPO).

Az egész Saville-Smith család nagy C. S. Lewis-rajongó, és a narniás doménnel soha nem akartak pénzt keresni. A szülők elképesztőnek tartják, hogy a vagyonkezelő cég meg akar fosztani az ajándékától egy kisfiút, aki rajong a Narnia-mesékért. A WIPO várhatóan egy hónapon belül hoz döntést az ügyben. A család bízik benne, hogy a szervezet az ő javukra határoz majd, mert úgy vélik, hogy nem követtek el semmi jogsértőt, és az ellenük benyújtott panasz nem áll meg a lábán.