Vágólapra másolva!
Ingyenes filmekkel szórakoztatja a hazai közönséget a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA). December 31-ig 77 film- és televíziófelvételt lehet megnézni.
Vágólapra másolva!

A NAVA célja, hogy felkeltse a publikum érdeklődését tevékenysége iránt, ezért engedi, hogy az ünnepek alatt - december 31-ig - közvetlenül hozzáférjen a közönség a gyűjtemény egyes darabjaihoz. A válogatás az elmúlt 77 év hazai filmalkotásaiból merít, olyan mindenki számára ismert és népszerű művek láthatók, mint a Tizedes meg a többiek vagy mint Gaál István Sodrásban című filmje. Régi magyar hiradókat - például a KISZ és Fidesz 1988-as találkozójáról - vagy éppen vicces beszámolókat a 30-as évek karácsonyi receptajánlatairól lehet megnézni a 77filmajandek.nava.hu címen.

A filmeket Adobe Flash Playeren lehet lejátszani, illetve megosztani, vagyis mások figyelmét felhívni egyes műsorokra.

A NAVA 2006 januárjában indult azzal a céllal, hogy a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum legyen. Magyar audiovizuális tartalmakat gyűjt és online hozzáférést biztosít adatbázisához. Gyűjteményében a régi magyar játékfilmek és világhíradók mellett az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai szerepelnek. A NAVA gyűjteményéhez való hozzáférés 600 úgynevezett NAVA-pont valamelyikéről lehetséges. A Nemzeti Audiovizuális Archívumnak nem az a feladata, hogy a lakosság mindennapi szórakoztatását biztosítsa, hanem hogy digitalizált formában archiválja és a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tegye a nemzeti audiovizuális örökséget.