Letartóztatták az "önkéntes" kínai pornósztárt

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették Sanghajban (Shanghai) azt a kínai hölgyet, aki házi készítésű pornóvideójával az internet sztárja lett.
Vágólapra másolva!

Mint arról a China Daily című kínai lap hét végi kiadásában beszámolt, a Huang néven ismert hölgy 12 perces filmet tett fel a világhálóra, különböző szexuális aktusokkal. Rövid időn belül a legnépszerűbb internetes felvétel lett az országban, ezrek töltötték le a látványosságot az utóbbi hónapban. A hölgy ki akarta használni ismertségét, még blogot is nyitott, és árusítani kezdett önmagával készített interjúkat 30 ezer jüanért (840 ezer forintért).

A pornócsillagot ugyan begyűjtötte a rendőrség, de a szervek minden erőfeszítése ellenére sem sikerült még letiltani a filmet az internetről. Arról nem szóltak a jelentések, hogy Huang milyen büntetésnek néz elébe. A pornográfia tilos Kínában, ennek ellenére, vagy tán éppen ezért, széles körben terjesztik kalóz DVD-ken és a világhálón egyaránt.

A kiberbűnözők ugyanakkor máris kihasználták a videó iránti érdeklődést. A "Huang porn" kifejezésre rákeresve a Google-ban máris rengeteg olyan oldal mutatkozik, melyek valamilyen kártékony programmal fertőznék a gépet. A netes csibészekre jellemző módon elképesztő gyorsasággal - a sztárrá válás utáni napokban - elterjedtek a rosszindulató programot kínálgató (ám egy Huang pornóvideót ajánló) weboldalak.