Mobiltelefonos csalót keresnek Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Csalás miatt indítottak nyomozást a nagykanizsai rendőrök, miután egy férfi bejelentést tett, hogy egy ismeretlen telefonáló 30 ezer forintot csalt ki tőle nyereménnyel kecsegtetve - közölte pénteken az MTI-vel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Vágólapra másolva!

Csizmazia Péter elmondta: a sértett hívószámkijelzés nélkül kapott egy telefonhívást, a hívó az egyik mobiltelefonos szolgáltató cég képviselőjének adta ki magát. Közölte a férfival, hogy "nagy szerencséje van", mert kisorsolták a telefonszámát és ő nyerte a tízmillió forintos nyereményt, amelyért "csupán" azt kérte, hogy vásároljon 30 ezer forint értékben feltöltő kártyákat, azok sorszámát pedig diktálja be.

A hívott férfi megvásárolt hat darab, egyenként ötezer forint értékű kártyát, majd amikor visszahívták, bediktálta a megvásárolt kártyák számait. Rövidesen újabb hívást kapott azzal, hogy a hat kártyából négy gyári hibás, vásároljon még legalább 20 ezer forint értékben továbbiakat. A sértettnek csak ez lett gyanús, nem vásárolt többet. Próbálta a korábban megvett kártyákat érvényesíteni a saját telefonján, de már késő volt, az ismeretlen hívó addigra feltöltötte azok értékét a saját telefonjára.