Sokkal jobb lett a Movie Maker

Vágólapra másolva!
A Microsoft ingyenes videovágó szoftverének legújabb béta verziója már a modern AVCHD, MPEG4 és Quicktime formátumokat is képes kezelni, így erre a feladatra nem kell többé külön szoftvereket vásárolni az átlagfelhasználóknak. Ssajnos az új verzió kizárólag Windows Vista és Windows 7 alatt használható.
Vágólapra másolva!

A Windows Movie Maker még a Windows Me operációs rendszerrel együtt debütált, ismertté azonban az XP-vel vált: a könnyen kezelhető, számos áttűnést, effektust, és feliratkozási, háttérzene használatát biztosító videovágó szoftvert nagyon sokan használják, mivel egy tipikus otthoni felhasználó igényeit bőven kielégíti. A Windows Vista megjelenésével a Movie Maker kikerült az operációs rendszer alapszoftverei közül, és az ingyenesen letölthető Live alkalmazások közé került a Messenger mellé: ennek az a pozitívuma, hogy folyamatosan fejlesztik képességeit: bár régóta nem készült végleges, csak béta verzió belőle, a ma megjelent friss verzióval rendkívül hasznos újdonságok kerültek a szoftverbe.

Forrás: [origo]
Innen töltheti le a Live Movie Maker új béta verzióját

A Live Movie Maker új AutoMovie funkciójával például elég kiválasztani digitális fotókat, videókat speciális effektusokat és háttérzenéket elég megadni, ebből a szoftver automatikusan elkészít egy klipet. Az egyéb szerkesztési funkciól a régiek - azaz kockáról kockára való vágást továbbra is csak a profiknak szánt programokban érdemes keresni. Rendkívül hasznos újítás viszont, hogy végre a Movie Makerrel is meg lehet vágni az AVCHD, Quicktime vagy MPEG4 formátumú videókat, ami azért fontos, mert a legújabb, HD-felbontású digitális kamkorderek és fényképezőgépek is ilyen formátumokba mentik el a mozgóképeket, nemrég pont ezeknek a funkcióknak a hiányát emlegettük a szoftver legnagyobb gyengéjeként. A mostani újítások örvendetesek, egyedül azt sajnáljuk, hogy XP alatt nem elérhetőek.