Május végén jön Európába az iPad

Vágólapra másolva!
Az Apple május 28-án kezdi meg a táblagép nemzetközi forgalmazását az USA-n kívül 9 további, köztük több nyugat-európai országban is.
Vágólapra másolva!

Az iPad nemzetközi premierjét eredetileg április végére tervezte az Apple, de a készletek hiányára hivatkozva még április közepén bejelentették, hogy májusra halasztják azt. A cég május 28-án Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban kezdi meg az iPad forgalmazását, ahol a wifis és 3G-s modellek egyszerre kerülnek piacra. Mint azt a vállalat már korábban bejelentette, május 10-től lehet előrendelést leadni a készülékekre.

Hamarosan azonban Magyarországhoz közelebb, a szomszédos Ausztriában, valamint a Benelux-államokban, Írországban, és Hongkongban, Mexikóban, Új-Zélandon és Szingapúron is kapható lesz a készülék, itt ugyanis júliusban tervezi a cég a premiert. Kelet-Európai országokat egyelőre nem említett az Apple a kitűzött menetrendben, ahogyan euróban megadott árakat sem.

A táblagépből a cég több mint egymillió darabot értékesített a megjelenése utáni négy hétben, 300 ezret rögtön az első napon, amikor még csak a butább, wifis változata volt kapható. A vásárlók eddig több mint 12 millió alkalmazást töltöttek le rá az App Store-ból, és a cég 1,5 millió e-könyvet is értékesített új online boltjában, az iBook Store-ban. Az április 30-án a boltokba került 3G-s iPad már hiánycikk az amerikai üzletekben, és a wifis modellekből is korlátozottak a készletek.