Készülnek az alternatív iPhone-ok

Vágólapra másolva!
Az iPhone-ból hamarosan a mostanitól eltérő mobilhálózatokon működő változatok is megjelenhetnek különböző lapértesülések szerint.
Vágólapra másolva!

Az iPhone-ból hamarosan az Ázsiában elterjedt CDMA hálózatokon használható változat is megjelenhet Koreában a jelenlegi, GSM-es modellek mellett. A Korea Tribune szerint az Apple az LG Uplus nevű, a legkisebb, 17,9 százalékos piaci részesedésű szolgáltatóval tárgyal erről, amelynek az igazgatója nyilatkozott a lapnak a tervekről.

A hír érdekessége, hogy az Apple mindeddig hivatalosan nem jelentette be, hogy a GSM-től eltérő mobilszabványon alapuló készülék megjelentetését tervezné. Meg nem erősített információk szerint viszont a cég egyszer már fontolóra vette a CDMA-ra való váltást az amerikai piacon, miután az ottani kizárólagos forgalmazó, az AT&T hálózatát túlságosan leterhelték a készülékek.

Forrás: Today's iPhone
A Verizon állítólagos LTE-s iPhone-ja

Most szintén a Verizon berkeiből szivárgott ki egy, a következő generációs LTE-szabványt támogató iPhone fotója, amit a Todaysiphone.com szakportál tett közzé. A képen egy, a Verizon LTE-hálózatára bejelentkezett iPhone 4 látható egy Apple laptop billentyűzetére helyezve, és bár az eredetisége megkérdőjelezhető, a portál munkatársai szerint a fotó, amit egy névtelenségbe burkolózó forrástól kaptak, nem manipulált.

Az első kereskedelmi LTE-hálózatok idén indultak el, és a jelenleginél maximum százszor gyorsabb mobilnetes sávszélességet kínáló szabvány térhódítása várhatóan jövőre folytatódik, így semmi meglepő nincs benne, ha az Apple már erre készül. A nagy változást csak az jelentené, ha a cég - sokak várakozásának eleget téve - az AT&T konkurensénél is elérhetővé tenné a készüléket.