Meztelen férfit találtak a német Street View-n

Vágólapra másolva!
Egy kabrió csomagtartójában tevékenykedik meztelenül az a német férfi, aki a német Street View első, akaratlan híressége lett. A Google utcanézeti képei emellett főleg az arról kitakart felvételek miatt érdekesek.
Vágólapra másolva!

A Google eltávolította és vizsgálja annak a férfinek a fotóját, akit meztelenül, egy kocsibeállón parkoló Mercedes kabrió csomagtartójában örökítettek meg az internetes vállalat kamerái - számolt be róla a Der Spiegel. A férfi, akit Mannheimben fényképeztek le a Street View-s autók, valószínűleg csak az autója takarításához vetkőzött le, és nem ismerhető fel a képen, ahogy intim testrészei sem láthatók, de a nem hétköznapi látványt nyújtó felvételre így is felfigyeltek az internetezők.

Németországban az első Street View-s felvételek november 18-án váltak elérhetővé, de az ottani adatvédelmi hatóságok aggályai miatt a cég csak fokozatosan teszi őket elérhetővé: jelenleg 20 nagyváros képei böngészhetők utcanézeti módban a Google térképein. A mannheimi fotón szereplő férfi maga nem tett panaszt a cégnél. A netet rendszeresen járják be vicces Street View-s felvételek, legutóbb Angliában keltett nagy feltűnést egy lófejmaszkot viselő férfi, a brazil utcanézeti képek pedig azzal sokkolták a netezőket, hogy sok helyen az út szélén fekvő halottak - lövöldözések, gyilkosságok áldozatai - voltak rajtuk láthatók.

Forrás: [origo]
A kocsit takarító meztelen férfi Mannheimben

A Google az adatvédelmi aggályok miatt gondosan cenzúrázta a Németországban készült felvételeit, és az ország lakosainak 3 százaléka döntött úgy, hogy nem szeretné a fotókon látni a házát. Mivel a Google egyik irodaszomszédja sem szerette volna, ha a cégének székhelye felkerül a netre, a német utcanézeti fotókon az internetes vállalat ottani képviseletének otthont adó irodaház fotója is el van homályosítva.