Két kamera is lesz az új iPaden a gyártók szerint

Vágólapra másolva!
A táblagép alkatrészeit gyártó cégektől kiszivárgott információk alapján az Apple táblagépének új változata nem csak vékonyabb és könnyebb lesz elődjénél, de kamerák is kerülnek rá.
Vágólapra másolva!

Az Apple iPad második generációs változatáról a Reuters tudósítója szerzett információkat négy olyan távol-keleti gyártótól, amelyek a készülékhez szállítanak be alkatrészeket. Ezek szerint a táblagépen már két kamera is lesz, egy fényképezéshez, egy pedig az előlapon az Apple-fele wifis videochathez (face time).

A kamerák táblagépre helyezését a híreket kommentáló Mashable is valószínűnek tartja, mondván, az Apple részéről őrültség lenne kihagyni ezeket, miután a táblagép legtöbb konkurensét felszerelték velük. Az iPad 2-vel kapcsolatos többi információ csak arról árulkodik, hogy, mint az várható lesz, az új táblagép vékonyabb és könnyebb is lesz elődjénél, és nagyobb lesz a képernyője felbontása.

A készüléket 2011 első negyedében kezdik el gyártani, így az akár már az első változat megjelenésének évfordulóján piacra kerülhet. Az elemzők szerint az újfajta táblagépek piaca, ahol jelenleg messze az iPad a legnépszerűbb készülék több mint 7,5 millió eladott példánnyal, 2012-re megnégyszereződik majd.