Börtönbe kerülhet, mert belenézett a felesége e-mailjeibe

Vágólapra másolva!
Michigan állam törvényei szerint akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat az a 33 éves férfi, aki beleolvasott a felesége levelezésébe.
Vágólapra másolva!

Amikor a Rochester Hillsben élő férfi Leon Walker felesége megtudta, hogy párja kutatkodott a levelezésében, feljelentést tett ellene, a férj pedig Michigan állam törvényei szerint olyan számítógépes visszaélést követett el, ami miatt börtönbüntetést is kiszabhatnak rá - írja a TG Daily. Az ügy hátterében bonyolult családi viszonyok állnak: a sértett feleségnek ugyanis Walker már a harmadik férje volt, aki azt szerette volna kideríteni, az asszony kapcsolatban áll-e előző férjével, akit az első férjtől való, de általa nevelt fiú bántalmazásával vádoltak.

Amikor Walker erre bizonyítékot talált az elektronikus postafiókban, a leveleket meg is mutatta az első férjnek. A feleség postaládájában való kutakodás miatt azonban, bármilyen furcsán hangzik is a dolog, már hackernek számít a michigani törvények értelmében. A férfi védője azzal próbálja menteni az elkövetőt, hogy az eset a nappaliban álló, a családtagok mindegyike számára szabadon hozzáférhető számítógépen történt, és fel sem kellett hozzá törni a nő postafiókját. Walker ellen válókeresetet is beadott a feleség az eset miatt.