IPhone-on is tud majd videotelefonálni a Skype

Vágólapra másolva!
Wifin és mobilneten is videotelefonálhatnak majd egymással a Skype-felhasználók - derült ki egy dokumentumból, ami véletlenül került ki a szolgáltató weboldalára.
Vágólapra másolva!

A VoIP-szoftver újdonságait egy, a szolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat taglaló, úgynevezett GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) dokumentum fedte fel, ami több órán át idő előtt volt elérhető a Skype honlapján. Az iPhone-os Skype következő, januárban bemutatkozó változatához ennek tanúsága szerint iOS 4 operációs rendszer kell majd, és iPhone 4-en, 3GS-en, az iPod Touch két legutóbbi (3. és 4. generációs változatán) és iPaden lehet majd használni - írja a PC World. A szoftver az iPhone-osok és a PC-felhasználók között nem csak videotelefonálást, de a számítógépről képernyőkép-megosztást is lehetővé tesz majd.

Az amerikai Skype-felhasználók számára jelentős újítás lesz az új funkció, mivel az USA-ban a mobilszolgáltatók kérésére a wifis Skype-olás eddig le volt tiltva, most viszont akár wifin, akár 3G-n keresztül cseveghetnek majd egymással az iPhone-osok a szoftveren keresztül. Ez az Apple saját, Face Time nevű videochat-szolgáltatásánál is sokrétűbb, mivel az csak wifin keresztül működik. Az új szoftververziót várhatóan a CES szórakoztatóelektronikai vásáron mutatja be a Skype.