Látványos videók az új, táblagépes Androidról

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott az internetre a táblagépekre tervezett Google Android 3.0-s változatának bemutató klipje, amit a cég munkatársai a CES-re készítettek: látható rajta a nagyméretű billentyűzet, a füles böngészés, az áttervezett YouTube és többek között a 3D-s Google Maps is. Az amerikai  T-Mobile további hat, a funkciókat részletesebben bemutató felvétellel fejelte meg az összeállítást.
Vágólapra másolva!

A Google-féle látványos, zenés videó csak pár másodperces részleteket villant fel a Honeycomb névre keresztelt tabletes Androidból, amivel idén év közepétől jelenhetnek meg az első készülékek, de a látvány ígéretes. A felvételen látható, hogyan lehet rendezgetni a táblagépek kezdőképernyőin elhelyezett hivatkozásokat vagy widgeteket, de ennél izgalmasabbnak a tűnik az egyszerre több böngészőlapot is kezelő Chrome és az a nagyméretű táblagépes billentyűzet, amit a legalább 7 hüvelykes képátlójú érintőképernyőkre terveztek.

A felvételből az is kitűnik, hogy az Apple iPadhez képest nincs sok új a nap alatt: a felhasználók az Apple táblagépéről megismert módon válogathatnak és lapozgathatnak majd e-könyveket a Google eBooks szoftverben, és a képernyő fekvő elrendezéséhez igazított tabletes Gmail-felület is készült. A keresőcég azonban minden bizonnyal egy ideig csak a saját platformján teszi majd elérhetővé a Google Maps és a YouTube szintén átalakított változatát, hogy ezekkel is növelje a platform vonzerejét.

A Honeycomb kódnevű operációs rendszeren ugyanis 3D-s nézetben lehet böngészni a Google térképeit és egy teljesen új felületen, szürke-fekete háttéren, előnézeti képeken keresztül lehet böngészni a YouTube-videókat. A fejlesztők a Google Talk csevegőszoftver kliensét is újratervezték a táblagépekre, főleg a beépített kamerával folytatható videochatre kihegyezve.

A Google videójának nem hivatalos kikerülése után az amerikai T-Mobile hat további felvételt postolt ki saját YouTube-csatornájára, amelyek az LG által gyártott G-Slate tabletet reklámozzák, és kicsit részletesebben mutatják be a megújított felhasználói felületet.