Már nyomtatni is lehet a mobilos Gmailből

Vágólapra másolva!
A Google még 2010 áprilisában jelentette be a Cloud Print nevű szolgáltatást, amit mostantól a Gmailt vagy Google Dokumentumokat mobiltelefonon használó felhasználók is elérhetnek, és dokumentumokat küldhetnek vele a telefonról a gépükkel összekötött printerekre.
Vágólapra másolva!

A Google Cloud Print lehetővé teszi, hogy a felhasználók az interneten keresztül küldjenek el dokumentumokat a mobiltelefonjukról egy távoli nyomtatóra. A szolgáltatást jelenleg csak a Google webes alkalmazásait angol nyelven használók érhetik el, és a legújabb, HTML5 szabványt támogató mobilböngésző szükséges hozzá.

A Cloud Print használatba vételéhez a szolgáltatás weboldaláról le kell tölteni a Chrome böngésző legújabb, webes változatát, amiben már szerepel a beállítások között az új funkció. A mobiltelefonról azokra a nyomtatókra lehet elküldeni dokumentumokat, amelyeket a böngésző lát, és annak futnia is kell a felhasználó bekapcsolt távoli gépén.

A nyomtatási opció a levelezőben a jobb fölső sarokban lévő gombbal legördíthető menüben jelenik majd meg. A Google a hírek szerint az iPhone wifis nyomtatási funkciójára adott válaszként vezette be a neten keresztül történő nyomtatás lehetőségét a mobilos Gmailbe. Az iPhone-felhasználók az iOS tavaly év végén megjelent 4.2-es verziójából tudnak dokumentumokat küldeni wifin keresztül a HP bizonyos nyomtatóira.