Percdíjas wifi-roamingot vezet be a Skype

Vágólapra másolva!
A népszerű internetes telefonszolgáltató wifi-hotspotokat üzemeltető cégekkel szerződött le, hogy felhasználói bárhol olcsón netezhessenek utazás közben.
Vágólapra másolva!

A Skype felhasználói mostantól világszerte félmillió wifi-hotspoton internetezhetnek úgy, hogy percdíjas alapon fizetnek a hozzáférésért. A VoIP-szolgáltató a Skype Access-program keretében 8 nagy hotspot-üzemeltetővel kötött megállapodást a percalapú hozzáférésről, amit a saját Skype creditjükkel fizethetnek ki az internetezők.

A Skype partnerei között ott van a Magyarországon is hotspotokat üzemeltető Fon, a legnagyobb brit wifi-szolgáltató, a BT Openzone, a főleg Németországot lefedő M3 Connect, és több más olyan szolgáltató, amelyek ezekhez hasonlóan bizonyos régiókban, vagy reptereken, nemzetközi szállodaláncokban biztosítanak hozzáférést.

A Skype-előfizetők öt eurocentes percdíjért csatlakozhatnak az internetre, ami rövid ideig tartó netezéshez, például levelek letöltéséhez, webkereséshez vagy Skype-oláshoz kedvezőbb ár, mintha ki kellene fizetni a pénzdíjas hotspotok óránként vagy naponként számlázott hozzáférését, ami a szállodákban, reptereken jellemző. A programban résztvevő szolgáltatók számát a Skype a jövőben bővíteni szeretné.