Lekapcsolták az egyik legnagyobb európai warezterjesztőt

Vágólapra másolva!
Egy több ezer filmet terjesztő kalózhálózat üzemeltetőjét fogta el a svéd rendőrség múlt pénteken. Az ATHF mindössze száz embernek adott hozzáférést a fájlokhoz, akik Európa-szerte ellátták a terjesztőket.
Vágólapra másolva!

A svéd rendőrség múlt pénteken csapott le az ATHF nevű warezterjesztő csoportra, amelynek a vezetőjét, egy harminc év körüli férfit is őrizetbe vettek - írja a Torrentfreak az Antipiratbyran nevű kalózkodásellenes szervezet bejelentése nyomán. A rajtaütésre a Gavle nevű kisvárosban került sor, és helyi erők, illetve a stockholmi rendőrség warezrazziákra speciálizálódott egységei közösen vettek részt benne benne.

Az első hírek szerint az ATHF szerverein több mint 8300 filmet, tévésorozat-epizódot és videojátékot találtak a szakértők. A gazdag warezforráshoz csak bennfentesek egy szűk csoportja, körülbelül száz ember férhetett hozzá, akik Európa-szerte elláttak warezterjesztőket. Az ATHF főleg filmekkel foglalkozott az Antipiratbyran szerint, mivel a fogás nagyobb része, hétezer cím mozifilm volt, amelyeket megjelenés előtt terjesztettek a fájlcserélőkön.

A warezterjesztő hálózat feje, akit a hatóságok csak "elit kalóznak" neveztek, akár többéves börtönbüntetést is kaphat, ha igazolódnak az ellene felhozott vádak.