Már keresik a következő Xbox tervezőit

Vágólapra másolva!
A Microsoft a LinkedIn szakmai portálon adott fel álláshirdetést a következő konzol tervezőinek.
Vágólapra másolva!

A redmondi szoftvercég interaktív szórakoztatóipari üzletága, amely az Xbox konzollal foglalkozik, négy különböző munkakörbe keres mérnököket a LinkedInen. Az álláshirdetések audio- és videorendszerek, grafikus rendszerek és vezeték nélküli multimédiás adatátviteli technológiák specialistáinak szólnak.

Az Xbox 360 játékkonzol 2005 novemberében került piacra, vagyis idén már több mint hatéves a konstrukció. A játékgép ugyanabba a generációba tartozik, mint a Playstation 3 és a Nintendo Wii, egyelőre azonban nem sok jele van annak, hogy a gyártók tervezgetnék az utódokat. Az Xbox 360 inkább a tavaly karácsonyra megjelent Kinect mozgásérzékelős vezérlőnek köszönheti, hogy ismét reflektorfénybe került, a játékiparban pedig nem az otthoni, hanem a közösségi és az iPhone-os, okostelefonos játékok jelentik az új húzóágazatot.

Az álláshirdetésekből ítélve az új Xbox fejlesztése még igen korai stádiumban van. A mostani készülékek a konzoltípusok átlagos tízéves életciklusát tekintve még négy-öt évig biztosan forgalomban maradnak, és az utód megjelenésére is biztosan éveket kell még várni. A Microsoftnak ügyelnie kell arra is, hogy ne ismétlődjenek meg az Xbox 360 konstrukciós hibái: túlmelegedés miatt ugyanis rengeteg készülék tönkrement a jelenlegi modellből, és ezek cseréje több mint egymilliárd dolláros veszteséget okozott a cégnek.