Vágólapra másolva!
Kedden jelent meg a Facebook legújabb androidos mobilkliense, amelyen keresztül a felhasználók a Places nevű helymegosztó szolgáltatást is elérhetik.
Vágólapra másolva!

Az androidos Facebook 1.5.2-es változatát kedden tették közzé, az alkalmazást kézzel lehet frissíteni az Android Marketen keresztül. A program egy sor hibajavítás mellett új szolgáltatást is tartalmaz: ez a Places, amelynek segítségével a felhasználók a közösségi oldalon tudathatják tartózkodási helyüket.

A Places-t elindítva a telefon a rendelkezésére álló helymeghatározási információk - GPS vagy mobilcellák - megkeresi a felhasználó tartózkodási helyét, és a környéken ismert, előre felvitt helyekre jelentkezhet be, vagy hozhat létre újakat. A szolgáltatás a magyar felhasználóknál elképzelhető, hogy hibaüzenettel indul, de egy frissítés parancs után már használatba lehet venni. A hasonló szolgáltatások közül jelenleg a Foursquare a legismertebb.

A Places mellett az Facebook-kliensbe új képküldési funkciók is kerültek. A szoftverrel már az ismerőseink üzenőfalára és a csoportokba is küldhetünk képeket mobilról. A felhasználók visszajelzései szerint az új szoftver a hibajavítások ellenére instabilabb az elődjénél, így aki nem szeretné feltétlenül kipróbálni az új funkciókat, az jobb, ha megvárja a következő kiadást.