Április 19-én kerül boltokba a Blackberry táblagépe

Vágólapra másolva!
A kanadai Research In Motion (RIM) Playbook nevű táblagépe hasonló áron lesz kapható, mint az iPad, egyelőre csak Észak-Amerikában, miközben az iPad 2 pénteken érkezik Európába.
Vágólapra másolva!

A Blackberry okostelefonokat gyártó kanadai cég táblagépeit április 19-től lehet majd megvásárolni az Egyesült Államokban és Kanadában, több mint húszezer üzletben - jelentette be az RIM a Wall Street Journal üzleti napilap online kiadása szerint. A Playbook legolcsóbb változata 500, a legdrágább 700 dollárba kerül majd (körülbelül 95, illetve 135 ezer forint), vagyis nagyjából ugyanolyan áron lesz kapható, mint az iPad.

A RIM 7 hüvelykes képátlójú, Adobe Flasht is támogató táblagépét sokan az Apple tabletjének egyik esélyes vetélytársának tartják, már csak azért is, mert az RIM okostelefonjai a legnépszerűbbek a kategóriájukban a kontinensen. A készülékeket elsősorban az üzleti felhasználóknak reklámozza a gyártó, de ugyanígy hangsúlyozzák multimédiás képességeit is. Az új modelleket már elő lehet rendelni a Best Buy áruházláncnál.

Forrás: REUTERS
Sokat várnak a Playbooktól

Az Apple eközben az iPad 2 nemzetközi premierjére készül. A gyártó megerősítette, hogy március 25-én, pénteken a tervek szerint piacra dobja az újfajta táblagépet 25 európai országban, köztük Magyarországon is. A japán földrengés fennakadást okozhat az iPad gyártásában is, de erről a cég hivatalosan nem nyilatkozott.

Az iPad 2 bemutatását csak Japánban halasztották el. A táblagép távol-keleti forgalmazását áprilisban kezdi meg a gyártó többek közt Hongkongban, Koreában és Szingapúrban, de a földrengés sújtotta szigetországban egyelőre nem.