Saját fotóhátterek az új Gmailben

Vágólapra másolva!
A Google webes levelezőprogramjában a saját fotóalbumunk képeit is beállíthatjuk háttérképként, és a Gmail mostantól a kihagyott vagy tévesen felvett címzettekre is figyelmeztet.
Vágólapra másolva!

A Gmailben mostantól az előre elkészített témák mellett saját témákat is készíthetünk a Picasa Webalbumokba feltöltött fotóinkból. A levelezőben a Beállítások opciónál a Témák fület kiválasztva az elérhető témák között az utolsó helyen találjuk meg a Saját téma létrehozása opciót.

Ezt megnyitva egy szerkesztőfelületet találunk, ahol külön-külön lehet állítgatni a levelező grafikus felületének keret-, háttér- és betűszíneit. Azoknál a felületeknél, például a fejlécnél vagy a levelező hátterénél, amelyekhez saját háttérképet is hozzáadhatunk, megjelenik a Háttérkép menüpont is, ahol a Kép kijelölése opcióra kattintva (lásd képünkön középen lent) a Picasába feltöltött fotóink közül választhatunk egyet háttérképnek az adott elemhez.

Forrás: [origo]
A saját téma kiválasztásának helye és egy olyan mező a szerkesztőben, amit saját háttérképpel lehet ellátni

A szerkesztgetés összességében nem egyszerű, mivel a levelező felületét majdnem tucatnyi különböző elemében lehet személyre szabni az átszínezett részletekkel és saját képekkel, de bármikor egy gombnyomással vissza lehet állítani alapértelmezettre, ha rosszul sikerült valami.

A levelező hétköznapi használatát egy másik újítás is segíti, amely eddig csak a kísérleti funkciók között volt elérhető. A "Don't forget Bob", vagyis "Ne feledd Bobot" és "Got the wrong Bob?", vagyis "Ez a jó Bob?" kódnéven. A dolog lényege, hogy a levelező számon tartja, kikkel levelezünk rendszeresen, és ha több címzettnek küldünk üzentet, akkor figyelmeztet rá, ha oda nem illő címzett került a körlevélbe - például a Bob nevű haver helyett a szintén Bob nevű főnök.

Ha pedig olyasvalakinek írunk, akit rendszeresen több címzettel együtt szoktunk felvenni - például a szülők és testvérek vagy a rendszeres focipartnerek -, akkor a levelező kilistázza a címmező alatt a többi lehetséges érdekeltet. Őket a "Továbbiak" címkével jeleníti meg a Gmail a címmező alatt.