Újabb jelek utalnak az Apple tévés terveire

Vágólapra másolva!
Steve Jobs cége a Microsoft egyik számítási felhőszakértőjét igazolta le magához, miközben hatalmas adatközpontokat épít az iTunesos videókhoz, és az App Store-ban is felbukkant egy újabb iOS-eszköz neve, amely akár az új Apple TV is lehet.
Vágólapra másolva!

Kevin Timmons, a Microsoft adatközpont-szolgáltatásokért felelős menedzsere igazolt át az Apple-höz a Data Center Knowledge szakportál szerint. A lap azt is tudni véli, hogy a szakember nem a cég eddigi adatközpont-szolgáltatásokért felelős, tavaly váratlanul elhunyt vezetőjének helyét fogja betölteni, hanem valami teljesen új feladatköre lesz.

Az Apple nemrégiben 12 petabájtnyi tárkapacitást vásárolt fel az Isilon Systems nevű szolgáltatótól, és a Data Center Knowledge azt is tudni véli, hogy a vállalat további, hasonló kapacitású adatközpontok létesítését tervezi az USA-ban és Európában, amiben Timmons egyébként jelentős tapasztalattal rendelkezik.

Az Isilontól kiszivárgott információk szerint az Apple az iTunesos videokínálat bővítéséhez vett magának tárkapacitást, ami valószínűleg az Apple TV nevű, tévére köthető készülék következő változatáról elérhető tévéműsorokat jelent.

Forrás: Apple
Az előző Apple TV-ből több mint egymilliót adtak el

Az Apple TV-vel kapcsolatos terveket először a Morgan Stanley lebegtette meg, de a cég következő, két hónap múlva esedékes fejlesztői konferenciáján is a mobileszközökre készült iOS és az OS X jövőjéről lesz szó, ami látszólag egybevág a további online szolgáltatások tervével. Az Apple várhatóan a bővebb műsorkínálat mellett Apple TV-n is elérhetővé teszi majd az iPhone-alkalmazásokat és játékokat, amelyek a számítógépes operációs rendszeren is megjelenhetnek majd valamilyen formában.

Arra, hogy az új tévés doboz iOS-t futtat majd, egy, az App Store-ban véletlenül felbukkant bejegyzés is utal, amelyet egy alkalmazásfejlesztő fedezett fel. Az iOS-es letöltőközpontban a Prompt nevű szoftver futtatására alkalmas készülékek listájában bukkant fel egy újabb, meg nem nevezett, ix.Mac.MarketingName kódnévvel ellátott eszköz az iPhone, az iPod Touch és az iPad mellett.