A bevételei alapján már az Apple a legnagyobb mobilgyártó

Vágólapra másolva!
A Nokia még mindig hatszor annyi mobiltelefont ad el, mint az Apple, de a kaliforniai vállalat az utolsó negyedévben már többet keresett az iPhone-on, mint a finnek a saját készülékeiken, amivel átvette a finn gyártótól az első helyet a mobiliparban - derül ki a Strategy Analytics elemzőcég adataiból.
Vágólapra másolva!

A bevételeit tekintve az Apple a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója - közölte a bostoni székhelyű Strategy Analytics csütörtökön, miután mindkét cég közzétette a 2011 első negyedévében elért eredményeit. "Becsléseink szerint az Apple iPhone-ból származó eladási bevételei 11,9 milliárd dollárt tettek ki ebben az időszakban. Az Apple ezzel első ízben előzte meg a Nokiát, amely alacsonyabb, 9,4 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el készülékeladásból" - közölte az elemzőcég a Wall Street Journal üzleti napilap online kiadása szerint.

Az Apple mindössze négy év alatt érte el ezt az eredményt, hiszen az első iPhone 2007-ben került piacra.

A Nokia az eladott készülékek számát tekintve még mindig a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója. A cég eladásai az első negyedévben 1 százalékkal nőttek, és elérték a 108,5 millió példányt, míg az Apple 18,6 millió iPhone-t adott el ugyanebben az időszakban.

Az Apple negyedéves üzleti jelentése szerint a cég bevételei 83 százalékkal, profitja pedig 95 százalékkal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest, az iPhone-eladások pedig 113 százalékkal nőttek. A Nokia eközben saját okostelefon-választékának megújításával próbálkozik a nemrégiben elindított Windows Phone 7-es fejlesztésekkel, amelyek azonban várhatóan csak két év múlva hoznak eredményt.