Újjáéleszti a régi PC-ket a lesoványított Windows 7

Vágólapra másolva!
A Windows Thin PC nevű operációs rendszer olcsó vékony klienseken és régi számítógépeken is zökkenőmentesen futtatható, de csak vállalati és kormányzati felhasználásra szánja a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriás pénteken jelentette be, hogy a Windows 7 alapjaira épülő Windows Thin PC operációs rendszere július elsejétől válik elérhetővé. Ezt a szoftvert a boltokban a végfelhasználók nem tudják majd megvenni, mivel csak vállalatok és kormányzati szervezetek számára lesz elérhető.

A WinTPC-t úgy alakították ki, hogy minden olyan extra szolgáltatást eltávolítottak belőle, ami vállalati felhasználás esetén úgysem lényeges, így erőforrásigénye nagyon alacsony, régi számítógépekre is fel lehet telepíteni. A Windows Thin PC telepítését követően a számítógép ún. vékony klienssé válik, ami tulajdonképpen egy alapfunkciós konfiguráció, amelynek fő funkcióit egy központi szerver szolgálja ki. Az ilyen kliensgépek egyszerűségükből adódóan általában elférnek egy kis dobozban, ezért nevezik őket vékony kliensnek.

A Windows 7 vékony verziójába távmenedzselési funkciók is kerültek, így a vállalati rendszergazdák bizonyos billentyűkombinációk használatát letilthatják a felhasználók elől, akik így nem tudnak bizonyos beállításokat elvégezni. A WinTPC telepítését úgy is el lehet végezni, hogy nincs szükség a különböző sorozatszámok hosszas begépelésére.