Vírusirtó is lesz a Windows 8-ban

Vágólapra másolva!
Iparági pletykák szerint még júliusban elkészülhet a Microsoft következő generációs operációs rendszere, a Windows 8 béta verziója, amely alapból tartalmaz majd beépített vírusvédelmi alkalmazást.
Vágólapra másolva!

A Neowin technológiai hírszájt értesülései szerint valószínűleg még júliusban befejezik a fejlesztését Windows 7 utódjának béta verzióján. Ez a kiadás ugyan még közel sem végleges szoftvert jelent, de már előrehaladott állapotú, számos funkciót tartalmazó kiadást takar. A hírszájt valószínűnek tartja, hogy a Microsoft július közepén Los Angelesben megrendezésre kerülő partneri konferenciáján már a Windows 8 béta változatát fogja bemutatni, bár más források szerint ez a kiadás csak a hónap végére készül majd el, és válik elérhetővé a fejlesztők számára tesztelés céljából.

A Neowin úgy tudja, hogy a Windows 8 beépített víruskeresőt tartalmaz majd Windows Defender néven, amelynek kezelőfelülete és tudása az eredeti Windowsokhoz jelenleg is letölthető ingyenes védelmi szoftveréhez, a Security Essentialshoz hasonlít majd. Ugyanakkor a Windows 8 megjelenése továbbra is távoli, szakértők szerint leghamarabb 2012 végén, vagy 2013 elején kerülhet a boltokba az új operációs rendszer, amelyről az eddig napvilágra került tudnivalókat itt gyűjtöttük össze.

Forrás: [origo]