Rajongók adatait lopták el Lady Gaga honlapjáról

Vágólapra másolva!
Az amerikai popsztár brit kiadójánál lévő oldalát érte hackertámadás, de a Universal Music szerint semmilyen kritikus információt nem tudtak eltulajdonítani végrehajtói.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médiumnak a lemezkiadó cég elmondta, hogy még a múlt hónapban hatoltak be ismeretlenek a Universal Music honlapjára, ahol Lady Gagának is saját oldala üzemel.A behatolók megszerezték az oldal adatbázisának egyik mentését, de a kiadó szerint sem jelszavakhoz, sem pedig bankkártya-adatokhoz nem férhettek hozzá, ugyanakkor egy rajongók e-mail címeit és neveit tartalmazó listához igen.

A biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos cég szerint a betörést a SwagSec nevű csoport vállalta magára, akik az interneten publikálták a regisztrált rajongók ellopott adatait, hogy bizonyítsák hackelésüket. A Universal az eset kapcsán értesítette a hatóságokat és a brit adatvédelmi biztos hivatalát is.

Nemrég egy tizennyolc éves német hackert ítélt a bíróság másfél év elzárásra azt követően, hogy azok behatoltak a popsztár számítógépére, és megjelenés előtt álló zeneszámokat szereztek meg arról, amelyeket az interneten is publikáltak.

Forrás: AFP