Kiszivárgott egy videó az első windowsos Nokiáról

Vágólapra másolva!
Feltehetően egy kínai vagy hongkongi gyárban készült az a titkos felvétel, amelyen az első olyan Nokia okostelefon látható, amely már nem a cég saját, hanem a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszerét használja.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg a YouTube-ra feltöltött videóról a Neowin informatikai hírszájt számolt be. A felvételen ipari zajok hallatszanak, ezért feltételezhető, hogy egy készülékgyártó üzemben készítette valaki lopva a videót, amin egy Windowst - pontosabban a Windows Phone 7 szoftver Sea Ray kódnevű változatát - futtató Nokia okostelefon látható.

A mobiltelefonnal rögzített videó ismeretlen készítője előbb kiveszi egy tokból az okostelefont, majd körbeforgatja és bekapcsolja azt, a képernyőn pedig megjelenik a Windows Phone 7 főmenüje. Végül a készülék digitális kameráját próbálgatja az ismeretlen tesztelő.

A készüléket a múlt hónapban mutatta be a Nokia elnök-vezérigazgatója, Stephen Elop újságíróknak, ők azonban még fényképeket sem készíthettek az eszközről. A tesztelhető készülék a Neowin szerint nagyon hasonlított a már bejelentett Nokia N9-re, ami egy 3,9 colos AMOLED képernyővel és 1 gigahertzes processzorral szerelt, 8 megapixeles digitális kamerát tartalmazó okostelefon. Várhatóak október végén, Londonban megrendezésre kerülő konferenciáján fogja bemutatni a Nokia elsőként windowsos készülékeit.