Karácsonyra nem jön ki az új PSP konzol

Vágólapra másolva!
Későbbre halasztja a Sony az új hordozható játékgépe, a PlayStation Vita globális premierjét - a PSP utódja karácsony előtt csak Japánban lesz kapható, a világ többi részén csak valamikor 2012-ben lehet majd megvenni.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó eredeti tervei szerint a PlayStation Vita még karácsony előtt a boltokba került volna az Egyesült Államokban és Európában is. A jelenleg kapható PSP zsebkonzolnál erősebb hardvert tartalmazó, érintőképernyővel és mozgásérzékelő szenzorral is felszerelt masina karácsony előtt csak Japánban lesz kapható.


A PlayStation Vita bemutatóvideója

Az európai és az amerikai játékosok csak 2012-től vehetik majd meg a PlayStation Vitát, amely Európában 250 és 300 eurós, vagyis 65 és 80 ezer forintnak megfelelő nettó áron lesz elérhető. Az olcsóbbik típus csak wifin keresztül tud csatlakozni az internethez, a drágábbik társát mobilinternetes modemmel is felszerelik, ezt azonban beszédkommunikációra nem lehet majd használni. A Sony ugyanakkor cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint csökkenteni akarná a konzol debütáláskori árát azért, mert a rivális Nintendo a már kapható, 3DS nevű hordozható videojátékának árát is csökkentette.