Javulnak a digitális tévé vételi lehetőségei Budapesten

Vágólapra másolva!
Budapest belső kerületeiben jelentősen javulnak szerdától a földi sugárzású - tehát szobai vagy tetőantennával fogható - digitális televíziószolgáltatás, a MinDig TV csatornái.
Vágólapra másolva!

Az Antenna Hungária bejelentése szerint szerdától a korábbinál közel háromszor nagyobb teljesítménnyel sugározza majd a Száva utcai adótoronyból a digitális adást, mivel a vállalat megkapta az ehhez szükséges rádióengedélyeket a hírközlési hatóságtól.

A teljesítmény emelésének köszönhetően Budapest V., VI., VII., VIII., IX. és XI. kerületek egyes részein emelkedni fog a MinDig TV vételi lehetősége: ez azt jelenti, hogy például ahol eddig csak a szobai antenna aprólékos irányba állításával jöttek be a digitális csatornák, ott egyszerűen is fogni lehet majd ezeket, vagy tetőantenna helyett szobai antennával is lehet majd nézni a műsorokat.

Az adótorony átkonfigurálása 2011. augusztus 10-én reggel 8 és legkésőbb 17 óra között zajlik majd, ekkor a fent említett kerületekben, főként Pest belvárosi kerületeiben és Dél-Pesten ideiglenesen nem lehet majd nézni a műsorokat. A MinDig TV-t az utóbbi néhány évben vásárolt televíziók szinte mindegyike alapból támogatja, a régi modelleken külső dekóderegység szükség a vételhez. A szolgáltatáson az m1, m2, RTL Klub, Tv2, a Duna TV, Duna II Autonómia, és a Euronews csatornákat ingyen lehet nézni, ezek mellett további tizenegy fizetős csatorna érhető el kódkártya megvásárlását követően.