Megtévesztő bizonyítékkal élt az Apple a konkurens táblagép betiltásáért

Vágólapra másolva!
Egy holland lap szerint az Apple digitálisan módosított, a termékeket egymáshoz a valósnál sokkal hasonlóbbnak mutató fotókat használt abban a beadványban, amellyel egy német bíróságon elérte, hogy ideiglenesen tiltsák be a rivális Samsung Galaxy Tab 10.1 táblaszámítógép árusítását.
Vágólapra másolva!

A PC World amerikai informatikai magazin a holland Webwereld.nl online hírportál nyomán arról számolt be, hogy az Apple bírósági beadványában megtévesztő ábrákkal támasztotta alá annak indoklását, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 termék külsejében az Apple iPadjét koppintja.

Mint ismeretes, a múlt héten az Apple egy düsseldorfi bíróságon azzal vádolta meg a Samsung céget, hogy az jogtalanul használta fel saját táblagépének elkészítésekor az iPad formatervét. A bíróság ideiglenes végzéssel megtiltotta a dél-koreai cégnek a termék európai árusítását, ami a szaksajtót bejárt hír szerint csaknem az összes európai országban való árusítást megakadályozza.

A holland hírportál az Apple beadványának huszonnyolcadik oldalán bukkant turpisságra: azokat az illusztrációkat ugyanis, amelyekkel a vállalat alá akarja támasztani azt, hogy a Samsung lekoppintotta az iPad táblagép formatervét, digitálisan manipulálták úgy, hogy az Apple számára kedvezőek legyenek, azaz a két termék jobban hasonlítson rajtuk - írja a PC World.

Forrás: Webwereld
A Webwereld illusztrációján jól láthatóak az Apple által használt és a valós méretek

A fotókon ugyanis az egyébként szélesvásznú képernyővel szerelt Samsung Galaxy Tab 10.1 modell hasonló képarányúnak látszódik. Emiatt ráadásul a termék méretei sem egyeznek a beadványban feltüntetettel a valóságban, amelyben a Samsung táblagépe vékonyabb és hosszabb az iPadnél. A holland portálnak egy helyi, szellemi tulajdonra specializálódott jogász az esetet úgy kommentálta, hogy szinte kizárt, hogy ezeket a módosításokat véletlenül alkalmazta volna az Apple, ám a bíróságon a tények alátámasztásában ilyen hibát elkövetni súlyos hiba, amelynek komoly retorziója is lesz a bíróságon.

A két vállalat jogvitája kapcsán a düsseldorfi kerületi bíróságon augusztus 25-én tartják a következő meghallgatást, a mobilcégek között gyakori szabadalmi perekről korábbi cikkünkben részletesen is olvashat.