A Microsoft a Motorola okostelefonjait akarja betiltatni

Vágólapra másolva!
Az Apple és a Samsung termékbetiltási hercehurcája után újabb óriáscégek között alakult ki szabadalmi vita: a Microsoft a Motorola mobiltelefonjait akarja levetetni a boltok polcairól. Az amerikai mobilgyártó felvásárlását nemrég jelentette be a Google.
Vágólapra másolva!

A Microsoft a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (International Trade Commission, ITC) előtt azzal vádolta meg a Motorolát, hogy az a Google Android operációs rendszert használó okostelefonjaiban jogtalanul használja fel a Microsoft kilenc különböző, szabadalmaztatott technológiáját.

Mint arról az [origo] is beszámolt, a Google nemrég jelentette be, hogy felvásárolja a Motorola mobiltelefonok gyártásával foglalkozó részlegét, amelyet az amerikai vállalat a minap választott külön egyéb hálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágától. A Google részben épp az ehhez hasonló szabadalmi perek elkerülése végett döntött az akvizíció mellett.

Amennyiben az ITC igazoltnak látja a Microsoft vádjait, akár meg is tilthatja az ázsiai országokban gyártott Motorola okostelefonok importját az Egyesült Államokba. A Motorola szóvivője a Bloomberg üzleti lapnak úgy nyilatkozott, hogy cége minden erővel meg fogja védeni magát a rivális cégek szabadalmi pereken alapuló támadásaitól. Közlése szerint a cég az Egyesült Államokban és Európában is megtette a jogi ellenlépéseket a Microsoft támadásaival szemben. Az ITC várhatóan novemberben hozza meg előzetes döntését az ügyben, végleges határozatára azonban valószínűleg a jövő év márciusáig várni kell.

Korábbi cikkünkben részletesen olvashat arról, hogy az okostelefonok piacán gyengén szereplő Microsoft, elemzők véleménye szerint miként kereshet dollármilliárdokat a különböző szabadalmi perek nyomán.