Ismét betiltották Európában a Samsung okostelefonokat

Vágólapra másolva!
Előzetes eltiltó végzést hozott a Samsung Galaxy, Galaxy S II és Ace okostelefonjai ellen a hágai bíróságon. Az eltiltás nem érinti a Samsung tabletjeit. A cégnek két hete van, hogy beszüntesse az okostelefonok árusítását.
Vágólapra másolva!

Florian Muller szabadalmi jogi szakértő szerint az előzetes eltiltás formálisan Európa-szerte hatályos, ám valójában csak ott érvényes, ahol az EP2059868-as számmal beadott szoftverszabadalmat megítélték az Apple-nek. A cég 30 európai országban nyújtotta be a szabadalmat, ám nem mindenhol kapta meg a védettséget rá. Muller tizennégy olyan országot sorol, ahol az eljárás nem ért az Apple számára kedvező véget.

Az előzetes eltiltás nem kötelezi a Samsung koreai anyacégét, csak a Hollandiában működő három leányvállalatot. Mivel azonban a Samsung Hollandiát választotta európai elosztóközpontnak, csak a logisztikai útvonalak átalakításával tudná kiszolgálni a többi európai országot. A bíróság idő előtt döntött, hogy lehetővé tegye az átszervezéseket.

A BBC által idézett állásfoglalás szerint a Samsung kész módosítani a szoftverén, hogy ne sértse a fényképek kezelésére szolgáló elektronikus eszközre vonatkozó szoftverszabadalmat. Az eltiltás hét hét múlva lép életbe, így még a szoftverfrissítésre is sor kerülhet, így a cég megmenekülhet a tiltás elől.