Szeptemberben jöhet a 150 dolláros iPhone

Vágólapra másolva!
Az olcsóbb piacokra is megpróbál betörni az Apple az iPhone lebutított, olcsóbb változatával. A készüléket várhatóan a fejlődő országokban fogja árusítani a cég - állítják a Reuters forrásai.  
Vágólapra másolva!

Az olcsóbb szegmens meghódítását tűzte ki maga elé új célnak az Apple. A Reuters forrásai szerint a kínai gyártósorokon már készül is az olcsóbb, csupán 8 gigabájtnyi memóriával rendelkező iPhone. A készüléket várhatóan szeptember végén, az iPhone 5-el együtt fogja bemutatni Steve Jobs.

A mérsékelt árú készülékkel az Apple a hagyományosan a Nokia által uralt piacot próbálja bevenni. Az új bevételi forrásokra azért van szüksége a cégnek, hogy a jelenlegi növekedési ütemét tartani tudja. Az olcsó iPhone kiadása megelőző támadásnak is felfogható. A Microsofttal szövetségre lépő Nokiának még idő kell, hogy elkészüljenek a Windows Phone 7-et futtató okostelefonjai.

"Az iPhone 4 olcsóbb verziójának kiadása szükséges rossznak tűnik az iPhone elterjesztésének jelenlegi pontján. Különösen a fejlődő piacokon (szükséges a lépés), ahol az átlagos jövedelem sokkal alacsonyabb" - mondta Channing Smith, az Apple részvényekbe is fektető Capital Advisors Growth Fund pénzügyi alap menedzsere.

A lépés veszélye, hogy az olcsóbb készülék vásárlókat hódít el a teljes árú iPhone-tól. Az elemzők szerint azonban az Apple nem kerülheti el a lebutított iPhone kiadását. A cégnek egy 150-200 dolláros készüléket kell elkészítenie, ám az iPhone 4 még megfelezett tárhellyel is drágább lenne ennél. Bonnie Chang, a Yuanta Securities elemzője szerint teljesen új készüléket kell terveznie az Apple-nek.