Az Amazon hozhatja ki az iPad első komoly riválisát

Vágólapra másolva!
A Forrester nevű amerikai elemzőcég szerint a Kindle nevű e-könyv-olvasó eszközt is gyártó online áruházlánc fogja piacra dobni az első olyan táblagépet, ami az Apple iPadjének eddigi legkomolyabb riválisa lehet, mert nagyon olcsó lesz.
Vágólapra másolva!

Az Amazon ugyan hivatalosan még semmit nem közölt arról, hogy milyen új terméket kíván piacra dobni e-könyv-olvasó eszköze, a Kindle mellett, de a szaksajtóban már hónapok óta felvetődik ez a lehetőség. A Forrester prognózisai szerint az egyelőre be sem jelentett táblagépekből az Amazon az év végéig akár három-ötmillió darabot is eladhat, ha kellően olcsón, háromszáz dollár alatti áron kínálja azt - olvasható Sarah Rotman, a társaság elemzőjének blogján.

Az elemző szerint az Amazon az első olyan piaci szereplő, amely komoly fenyegetést jelent az Apple számára, mivel jóval olcsóbban adhatja saját hardverét az iPadnél. Az Amazon ugyanis eleve a gyártási árnál olcsóbban kínálja az e-papír képernyővel szerelt Kindle-t is, hogy az eszköz vonzóbb legyen a vásárlók számára, a kieső bevételeket pedig az elektronikus könyvek online értékesítéséből pótolja, amelynek működtetéséhez szintén rendelkezésére áll egy globális szerverpark-hálózat. Bár a rivális Apple is értékesít online tartalmakat, bevételeinek zöme maguknak a hardvereknek az eladásaiból származik. Az iparági pletykák szerint az Amazon valószínűleg októberben jelenti majd be saját táblagépét.