Európában is elindul a felhő-játékszolgáltatás

Vágólapra másolva!
Európában is elérhető lesz az Onlive nevű videojátékos szolgáltatás, amelyhez nincs szükség drága játékkonzolra, csak egy nagy tévére és gyors internetre.
Vágólapra másolva!

A játékokat a számítási felhőből kiszolgáló cég egyelőre Nagy-Britanniát veszi célban, ám már Moszkvában is tesztelik rendszereiket. Az onlive-os játékhoz nincs szükség erős PC-re vagy konzolra, mert a processzorigényes számítások a szolgáltatás szerverein történnek. A felhasználó gépének csak a képet kell megjelenítenie.

Az Onlive kétfajta előfizetést kínál a játékosoknak. A PlayPass nevűvel egy játékot vehetünk meg örökre, a PlayPack nevű havi előfizetéssel pedig több száz játékból válogathat a felhasználó. A cég rendelkezik a tévére köthető mikrokonzollal, így a szolgáltatás ott is elérhető, ahol csak internet és tévé van.

A szolgáltatás angliai elindulását segítette, hogy az Onlive stratégiai partnerségre lépett a BT telekommunikációs céggel. A BT Broadband ügyfelei ezáltal negyedéves ingyenes tesztidőszakot kapnak ajándékba internet-előfizetésükhöz.