A héten mutatkozhat be az Amazon iPad-gyilkosa

Vágólapra másolva!
Várhatóan szerdán mutatja be az Amazon cég saját táblagépét, amely valószínűleg alacsony árával, nem pedig tudásával jelent majd komoly konkurenciát az Apple borsos árú iPad táblagépének.
Vágólapra másolva!

Azt a világ legnagyobb internetes áruházát működtető Amazon nem közölte, hogy mi lesz a szeptember 28-i, New Yorkban megrendezésre kerülő sajtótájékoztatójának témája, de az iparági pletykák alapján valószínűsíthető, hogy a cég saját táblaszámítógépét fogja bemutatni. Meg nem erősített információk szerint az Apple jövő szerdán ezen a napon tartja majd saját rendezvényét, ahol valószínűleg az iPhone következő változatát fogja bemutatni.

Azt várják, hogy nagyon olcsó lesz

Az Amazon korábban már piacra dobott saját márkanevét viselő terméket, a Kindle nevű speciális, e-tinta képernyővel szerelt, így a szemet sem fárasztó e-könyv-olvasó eszközt - számolt be a Reuters hírügynökség. Colin Gillis, a BGC cég elemzője a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy az Amazon táblagépet fog bemutatni szerdán, amelyen az e-könyvek és újságok mellett egyéb digitális javakat, például filmeket és zenéket értékesíthet majd ügyfeleinek.

Jelenleg az Apple iPadje a legnépszerűbb táblagép, ennek különböző típusaiból mintegy harmincmillió darabot adott el a gyártó. Számos szakértő szerint az Amazon tabletje lesz az első olyan termék, amely komoly konkurense lesz az iPadnek, mivel az online kereskedőcég már a Kindle esetén is agresszív árazási stratégiát alkalmazott: az eszközt olcsón kínálja, bevételeket az online boltjában elérhető kötetekből nyer.

A táblagép is Kindle lesz

Gillis arra számít, hogy a tablet esetén is hasonló, a rivális termékeknél kedvezőbb árcímkét alkalmaz majd az Apple. A Forrester cég elemzője úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy az alacsony árat marketingeszközként használja az Amazon, amellyel megfoghatja a potenciális vevőket, akiknek aztán digitális javakat és más online szolgáltatásokat értékesíthet.

A TechCrunch technológiai blog szerint a táblagép az e-könyv-olvasóhoz hasonlóan Kindle márkajelzést viseli majd, az eszköz 7 colos, színes, folyadékkristályos - azaz nem e-tinta - érintőképernyővel rendelkezik majd, és 250 dollárba, vagyis ötven-ötvenötezer forintba kerül majd, ami kevesebb mint fele az Apple iPad árának.