Másfél év után készült el az iPades Facebook-kliens

facebook ipad
Vágólapra másolva!
Mintegy másfél évet kellett várnia az Apple táblagépét használóknak arra, hogy a Facebook elkészítse a szolgáltatásainak elérését biztosító hivatalos applikációt - amely ráadásul nem is lett tökéletes.
Vágólapra másolva!

Az iPad táblagépet használók számára eddig csak az iPhone-ra készült Facebook-applikáció volt elérhető, ez azonban kis ablakban, vagy felnagyítva elég pixelkockás változatban tette lehetővé az oldal elérését. Alternatívaként még az eszköz beépített böngészőjét vagy külsős cégek programjait használhatták a facebookozáshoz.

A Facebook hivatalosan nem indokolta, miért vett igénybe mintegy másfél évet az ipades kliensprogram elkészítése, amelyet kedden publikáltak az Apple App Store-jában. "Azért most adjuk ki, mert most lett kész" - nyilatkozta a Facebook műszaki vezetője. Az ingyenes alkalmazás már tökéletesen használható az iPad nagy képernyőjén is, és az ismerősök által megosztott fotók teljes kijelzős nézetben is elérhetőek rajta.

Forrás: Facebook
Így néz ki a Facebook ipades verziója

Működését bárki megnézheti a Facebookon elindított termékbemutató oldalon. A BBC brit közszolgálati médium által megkérdezett felhasználók szerint azonban az új Facebook-alkalmazás még nem minden alkalommal működik tökéletesen, bizonyos esetekben például a bejegyzések elküldéséhez használható gomb nem jelenik meg a felületén akkor, ha az iPadet dokkolóba helyezve, külső billentyűzettel használják. A Facebook saját statisztikái szerint a közösségi oldal szolgáltatásait a cég több mint 700 millió felhasználójának mintegy fele mobiltelefonról vagy táblagépről is el szokta érni.